VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Viata de Vanzare

2016-06-09

VIER PFOTEN face eforturi să reglementeze comerţul cu animale de companie pe platformele de anunţuri online

Platformele de anunţuri online pot fi folosite pentru a ascunde adevărata provenienţa a animalelor vândute online şi a condiţiilor în care au fost crescute, ţinute şi transportate. VIER PFOTEN a studiat şi a investigat activităţile legate de comerţul cu animale pe platformele de vânzări online în decursul ultimilor trei ani şi a găsit dovezi ale unor activităţi ilegale, iresponsabile, si ale unor vânzări suspecte de animale. 

eBay, ca una din cele mai mari platforme de vânzări online cu 11 brand-uri în toată lumea incluzând Gumtree, Marktplaats, eBay Kleinanzeigen, este încă din păcate parte din problema, şi nu parte din soluţie. 

 

C.E.O. al VIER PFOTEN a trimis în acest moment o scrisoare către C.E.O. al eBay cerând companiei un angajament în vederea implementării celor trei standarde fundamentale până în 2018, respectiv: 

  1. Introducerea obligativităţii ca vânzătorii de animale să se identifice
  2. Introducerea unei politici de protecţie a animalelor cu regulament specific pentru vânzările de animale 
  3. Aplicarea activă a acestor standarde  

 

Poţi găsi scrisoarea către C.E.O. al eBay aici. DOWNLOAD 

 

Poţi găsi detalii suplimentare legate de cele trei standarde, detalii ce au fost trimise către eBay, aici. DOWNLOAD 


Din ce în ce mai des se cumpără animale de companie prin platformele de anunţuri online. Indiferent dacă cauţi un căţel, o pisică, un iepuraş sau chiar un cal. Vânzările online de animale înfloresc la nivel internaţional. Totuşi o slabă reglementare a acestor vânzări a permis multor platforme să devină propice înşelăciunilor şi suferinţei animale. Aceasta este o problemă gravă, deoarece multe platforme nu implementeaza regulamente eficiente pentru protecţia animalelor vândute online, sau protecţia cumpărătorilor de bună credinţă. Este în puterea unor mari companii ca eBay care deţine 11 platforme la nivel internaţional (incluzând Gumtree) de a face o schimbare şi de a da un exemplu.


Update, 2017/09/20

Update: În acest moment restructurăm site-ul Pet Deception. Curând, vom avea un nou instrument cu ajutorul căruia puteţi sprijini eforturile noastre în protejarea animalelor de companie vândute online şi a cumpărătorilor din mediul online.

Dorim de asemenea să vă informăm că vom continua dialogul cu eBay şi alte platforme de anunţuri online. Vă ţinem la curent legat de cursul negocierilor, prin paginile noastre de social-media.

*În atenţia operatorilor de platforme de vânzări online: dacă aţi implementat măsuri în vederea protecţiei animalelor vândute online, vă rog să luaţi legătura cu persoana de contact VIER PFOTEN.print