VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Animale fara stapan

2012-10-22

Proiectul pentru sterilizarea animalelor fara stapan, Stray Animal Care, este un proiect pe care VIER PFOTEN il desfasoara in mai multe tari care se confrunta cu un numar mare de animale fara stapan. Pana in prezent peste 100.000 de animale au fost sterilizate si tratate de echipele VIER PFOTEN.


Modalitatea de lucru implica o stransa colaborare intre VIER PFOTEN, comunitatea locala si autoritati, care isi iau angajamentul prin semnarea unui contract ca sunt de acord sa rezolve intr-un mod uman situatia animalelor fara stapan. 

 

In Romania, numeroase orase beneficiaza de ajutorul echipelor VIER PFOTEN. Printre acestea se afla orasele Bucuresti, Dej, Comanesti, Hunedoara, Busteni, Cluj, Focsani, Galati, Sinaia, Sighisoara, litoral (Limanu, 2 Mai sau Vama Veche) etc.

 

De asemenea, echipele VIER PFOTEN ajuta in rezolvarea situatiei animalelor fara stapan si in Ucraina, Bulgaria, Sudan, Iorania, Lituania, India, Croatia, Sri Lanka s.a.

 

Sterilizarea se face atat in spatiile puse la dispozitie de autoritatile locale, dar si in clinicile mobile ale VIER PFOTEN.

 

Metoda "Prindere - Sterilizare - Eliberare" este singura solutie care s-a dovedit eficienta in cazul unei populatii mari de animale fara stapan, ca cea cu care ne confruntam de zeci de ani in Romania. Felul in care se aplica aceasta metoda este unul simplu si cu multe avantaje. Controlul reproducerii presupune: prinderea animalelor, deparazitarea, vaccinarea si sterilizarea lor, identificarea si marcarea intr-un mod vizibil de la distanta si eliberarea acestora in locul de unde au fost capturate.

 

Avantaje:

  • creste eficienta prinderilor (iubitorii de animale vor ajuta echipajele sa ia cainii daca vor stii ca acestia se vor reintoarce) iar de multe ori cainii vor fi adusi pentru sterilizare chiar de catre cei care ii ocrotesc.
  • Prin vaccinare se elimina riscul producerii unor zoonoze periculoase (rabie).
  • Numarul exemplarelor agresive (masculi in perioada de monta, femele cu pui) va scadea drastic.
  • In urma sterilizarii comportamentul animalelor se schimba in totalitate, cel mai puternic instinct, cel de reproducere, dispare, nu se mai formeaza haite (in perioadele de monta s-au inregistrat cele mai multe cazuri de agresivitate).
  • In plus, cainii nu mai migreaza, fiind mai facila o pastrare a evidentei acestora si depistarea unor exemplare cu probleme (caini agresivi, bolnavi etc).


Sterilizarea in masa este singura solutie care da rezultate pe termen mediu si lung, mai mult decat atat, este o solutie decenta, umana si pentru care s-ar primi sprijinul organizatiilor de protectie a animalelor cat si al  cetatenilor.

© FOUR PAWS | Mihai Vasile

print