VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Caini pentru oameni - Terapie asistata de animale


Adesea, pacientii care sufera de dizabilitati emotionale comunica mai usor cu animalele decat cu oamenii, tocmai aceasta relatie speciala creata intre animal si om asigurand succesul terapiei asistate de animale.


Valoarea terapeutica a unui animal consta in abilitatea sa de a aborda oamenii intr-o maniera impartiala, neconditionata, fara a judeca persoana dupa vreun criteriu, asa cum fac oamenii.© FOUR PAWS

Ajutorul cainilor de terapie

Practic, terapia consta in intalniri regulate intre cainii de terapie insotiti de instructori si copiii din institutii de profil, intalniri aflate sub supravegherea ingrijitorilor si psihopedagogilor centrului; de asemenea, doi psihologi monitorizeaza si coordoneaza permanent starea pacientilor.


Fiecare copil care participa in program este vizitat o data pe saptamana timp de o ora de cainele "lui" si de un instructor. In timpul acestor intalniri, au loc activitati fara potential de esec pentru copii, pentru a le reda acestora aprecierea de sine. De exemplu, invata cum sa hraneasca si sa rasplateasca cainele, urmarindu-se ca, prin intermediul legaturii cu acesta, copilul sa invete de fapt sa se adapteze la situatiile cotidiene.


Psihologii au observat in timp un progres important in comportamentul copiilor in urma acestor sedinte. Ei actioneaza cu mai multa incredere in sine, au o mai mare capacitate de concentrare, sunt mai putin agresivi si isi iau foarte in serios indatoririle legate de caine.  


De cealalta parte, cainii au parte de o afectiune si consideratie pe care nu au mai simtit-o pana acum, ceea ce are ca efect un feedback pozitiv in fata copiilor si consolidarea relatiei dintre om si animal, cu efecte benefice pentru ambele parti.


Totodata, prin acest proiect, VIER PFOTEN are oportunitatea unica de a demonstra ca animalele fara stapan pot indeplini un rol foarte important: pot ajuta!


print