VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Copiii invata sa protejeze animalele

2012-10-22

Necesitatea studiului protectiei animalelor

Prin neglijenta familiei si a societatii, copiii sunt martorii suferintei animalelor: animale fara stapan de pe strazile orasului, animale care sunt sacrificate, animale de companie chinuite, animale salbatice folosite drept „fotomodele”, animale din gradinile zoologice, vanatoarea, animalele de circ. Violentele asupra animalelor prezentate in mass-media sunt imagini la care copiii sunt expusi cu regularitate. Indiferenta adultilor fata de problematica animalelor este, din pacate, un exemplu pentru copii.

 

Proiectul „Copiii invata sa protejeze animalele” isi propune sa arate ca, prin educatie, in timp, aceasta atitudine poate fi schimbata. Acest lucru se poate face doar prin respect fata de viata si nevoile animalelor, prin cunoasterea, intelegerea si responsabilitatea fata de fiintele care nu se pot exprima prin cuvinte si care nu isi pot apara drepturile.


Copiii trebuie sa stie ca doar oamenii sunt cei care pot face ceva pentru a imbunatati viata animalelor. Astfel, prin proiectul „Copiii invata sa protejeze animalele” se doreste sa se arate ca studiul protectiei animalelor in scoli este necesar, venind in sprijinul educatiei copiilor prin sensibilizarea si responsabilizarea lor fata de animale - protectia animalelor facand parte din educatia de baza.


Pornind de la aceste considerente, proiectul initiat de VIER PFOTEN are ca scop implementarea studiului protectiei animalelor la ciclul primar de invatamant. Suportul de curs, caietul "Aproape de animale", este oferit gratuit tuturor copiilor participanti la proiect.

 

Pana in prezent, peste 13000 de copii din judetele Tulcea, Brasov, Cluj, Constanta, Prahova, din Bucuresti s.a. au beneficiat de proiectul VIER PFOTEN, proiectul extinzandu-se si la nivel international in Ungaria si Lituania.


CLPA_Tulcea_03.12_250.jpg CLPA_Scoala_Altfel.jpg CLPA_Scoala_Altfel_1.jpg CLPA_Vizita_ambasadoare.jpg CLPA_Vizita_Monica_Davidescujpg.jpg
print