VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

LIONSROCK

2013-02-27

LIONSROCK - Rezervatia felinelor mari

In rezervatia LIONSROCK infiintata de Fundatia VIER PFOTEN in Africa de Sud si-au gasit camin pana acum peste 100 de lei, leoparzi, tigri, caracali si gheparzi salvati de pe urma exploatarii lor in circuri sau gradini zoo. Dintre acestea 36 de lei si trei tigri provin din captivitate privata si gradinile zoo din Romania.

Toate aceste feline au fost scoase dintr-o viata mizera, afectata de diverse forme de cruzime si conditii chinuitoare de trai. Unele dintre feline au fost folosite pentru a distra turistii, altele au fost tinute in conditii improprii in gradini zoo sau circuri din intreaga lume.



© FOUR PAWS | Mihai Vasile

Lei din Romania, Austria sau Africa de Sud, dar si gheparzi sud-africani, si-au gasit linistea in acest colt de natura. VIER PFOTEN le-a imbunatatit conditiile de viata, amenajandu-le un loc care sa corespunda necesitatilor speciei lor.

Cele mai multe animale – 36 de lei si trei tigri – provin din Romania, unde erau tinute in conditii mizere, in circuri sau gradini zoo, dar si in captivitate privata.

De-a lungul anilor, VIER PFOTEN a transferat la LIONSROCK un numar total de 36 de lei si trei tigri. Dintre acestia, 23 de lei au fost preluati de la gradinile zoo din Brasov (3), Braila (9), Piatra Neamt (1), Tecuci (3), Slatina (3), Ploiesti (1), Timisoara (3), iar alti 9 lei au fost preluati din captivitate privata de la Brasov (4), Bucuresti (1), Urziceni (1), Tecuci (1), Craiova (1), Timisoara (1), Onesti (4). Tigrii provin din Hunedoara (1) si Onesti (2).


Alegerea naturala

Pe 1 februarie 2007, VIER PFOTEN a lansat un proiect unic, menit sa protejeze felinele mari nascute si/sau crescute in captivitate care au fost exploatate sau tinute in conditii improprii. Asa s-a nascut rezervatia LIONSROCK, situata in estul provinciei Free State din Africa de Sud.

Scopul LIONSROCK este de a deveni un exemplu privind standardele care trebuie respectate de catre orice organizatie care-si propune sa ofere adapost animanelor supuse abuzurilor. Principiile de baza ale rezervatiei: vanatoarea, inmultirea sau comercializarea animalelor este complet interzisa.


Let the lions rock!

LIONSROCK se numara printre cele mai moderne rezervatii din lume, care respecta cele mai inalte standarde:

• Spatii largi pentru animalele obisnuite sa socializeze si care traiesc in grupuri familiale

• Incurajarea comportamentului natural, in special pentru animalele care si-au creat un comportament stereotip (ex. invartitul in cusca) in timpul captivitatii

• Posibilitatea animalelor de a se adaposti in vegetatia naturala

• Tratament medical de ultima ora

• Tarcuri care respecta cele mai inalte standarde

O varietate larga de specii de animale salbatice specifice Africii de Sud traiesc libere in rezervatia intinsa pe o suprafata de 1.200 de hectare. Antilope Gnu, zebre, elani, struti si multe specii de pasari pot fi vazute in rezervatie, pe teritoriul careia se intinde o magnifica formatiune muntoasa de conglomerat.


Programul educational LIONSROCK

Pentru a duce mai departe idea bunastarii si protectiei animalelor, administratia LIONSROCK a inceput mai multe programe educationale focusate pe felinele mari si adresate elevilor din intreaga lume. Turistii care viziteaza LIONSROCK invata multe lucruri interesante despre felinele mari si povestile lor. Iar cei care doresc sa contribuie la acest unic proiect in timpul liber, LIONSROCK le ofera posibilitatea de a face voluntariat. LIONSROCK este o rezervatie deschisa publicului si o combinatie unica de proiect pentru protectia animalelor si destinatie turistica. LIONSROCK Lodge este un complex turistic situat in interiorul parcului, cu o capacitate maxima de 55 de turisti.



print